main logo
7747

Evenimentul Moldova Europeană: Cetățenii au sărbătorit viitorul țării

Zeci de moldoveni s-au adunat în fața sediului Președinției, la invitația președintei Maia Sandu, pentru evenimentul „Sărbătorim Moldova Europeană”.

Evenimentul Moldova Europeană: Cetățenii au sărbătorit viitorul țării

În deschiderea evenimentului a evoluat Orchestra Direcției ceremonial militar a Inspectoratului General de Carabinieri al MAI, care au interpretat diverse piese printre care „Happy New Year” și „Jinggle Bells”, transmite Știri.md.

La eveniment este amenajat un panou, unde concetățenii pot lăsa mesaje de susținere a parcursului european al Republicii Moldova, care, ulterior, vor fi expuse în Președinție.

De asemenea, este și o zonă foto, unde moldovenii își pot face poze cu aceleași mesaje de încurajare a aspirațiilor noastre proeuropene. Totodată, la parter sunt organizate mai multe activități pentru copii.

Mai mult, organizatorii au pregătit pentru invitați ceai fierbinte și vin fiert.

Pe scena improvizată din fața Președinției evoluează artiști renumiți, printre care reprezentantul Moldovei la Eurovision, Pasha Parfeni, soprana Ana Cernicova, interpretul Radu Dolgan, Moldovan National Youth Orchestra, cu dirijorul Adriano Marian etc.

Oamenii veniți la eveniment au încins o horă în fața Președinției și pot comunica cu Președinta Maia Sandu, care se află în mulțime.

În urma conversațiilor, Președinta a accentuat că „viitorul luminos și pașnic al Republicii Moldova poate fi doar în marea familie europeană”.

„Să construim o societate cu adevărat europeană, unde oamenii trăiesc în armonie, se respectă reciproc și unde toți oamenii contribuie la binele comun. Mulțumesc în special României, care este avocatul nostrul, la fiecare etapă”, a spus Maia Sandu. 

Ulterior, pe scenă a urcat ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mazeiks, care a susținut un discurs în limba română.

„Vă felicit din tot sufletul. Acum doi ani, integrarea europeană era pentru mulți moldoveni doar un vis, extrem de greu de atins. Acum toate statele Uniunii Europene sunt de acord că viitorul RM este în UE”, a declarat Mazeiks.

Amintim că la evenimentul de astăzi vor evolua nenumăraților interpreți printre care Satoshi, Ansamblul Plăieșii, Ana Cernicova, Moldovan National Youth Orchestra, Cătălin Josan, Pasha Parfeni și Radu Dolgan.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării