main logo
1539

Eveniment în plină pandemie în PMAN. Gîlca: Depășește competențele Comisiei

În seara zilei de ieri, 19 august, în PMAN din centrul Capitalei a fost instalată o scenă, și asta chiar în prag de cel de-al patrulea val COVID.

Eveniment în plină pandemie în PMAN. Gîlca: Depășește competențeleFoto: Victor Bunescu

Este vorba despre organizarea unei parade militare cu prilejul celei de-a 30-a aniversări de la proclamarea independenței Republicii Moldova, transmite Știri.md.

Evenimentul va avea loc astăzi, 20 august, începând cu orele 23:00, în Piața Marii Adunări Naționale.

Cu toate că primarul și-a declarat îngrijorarea față de situația pandemică din țară, în special cea din Capitală, evenimentul nu a fost anulat sau amânat, chiar cu toate că acesta este președintele Comisiei extraordinare de sănătate publică.

Indignat de cele văzute, un cetățean și-a exprimat opinia despre atitudinea autorităților față de COVID.

”Vin cu apel față de organizatori, dar de asemenea față de Olga Ursu Tarus, președinta Comisiei Excepționale în Sănătate Chișinău, Boris Gîlca, în calitate de unic medic specialist al acestei comisii, să nu permită organizarea evenimentelor în PMAN. Situația și așa este extrem de proastă, consider irațional permiterea organizării manifestațiilor în condițiile creșterii esențiale a numărului de infectări cu COVID-19.

(Apropo, până nu demult Ion Ceban era președinte al acestei comisii, s-a slivit de la responsabilități, rușinică)”, a scris pe o rețea de socializare Victor Bunescu.

Răspunsul nu s-a lăsat mult așteptat. Boris Gîlca, şef adjunct al Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate, a venit cu un comentariu în acest sens.

”Primarul General Ion Ceban este și rămâne președintele Comisiei extraordinare de sănătate publică a mun. Chișinău (dna. viceprimar Olga Ursu a realizat interimatul când dl. Primar a fost plecat). Iar evenimentele preconizate în Piața Marii Adunări Naționale depășesc competențele Comisiei municipale”, a declarat responsabilul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării