main logo
5686

Mașină evacuată cu ilegalități: Un șofer și-a făcut dreptate în judecată

După mai bine de jumătate de an, un șofer din Capitală a reușit să-și facă dreptate în instanța de judecată după ce oamenii legii i-au evacuat ilegal automobilul.

Mașină evacuată cu ilegalități: Un șofer și-a făcut dreptate în judecatăFoto: facebook/ GBM

”Pentru prima oară în R. Moldova! Precedent! A fost câștigat procesul împotriva evacuării ilegale! Poliția e șocată”, a declarat proprietarul automobilului, care le-a achitat 800 de lei agenților de patrulare pentru evacuarea BMW-ului său.

Redacția Știri.md a luat legătura cu avocatul șoferului pentru a afla mai multe detalii pe acest caz.

”Analizând dosarul am depistat mai multe nereguli atât de procedură, cât și pe fondul cauzei. Ca urmare am decis să contestăm cauza contravențională în luna martie, iar instanța s-a expus în luna octombrie. 

Au fost încălcate mai multe fapte de procedură și de fond. Agentul constatator a emis o decizie de sancționare în baza constatărilor personale. Pe de altă parte, clientul meu trebuia să fie de acord cu sancțiunea imputată, însă clientul nu era de acord, astfel, agentul a greșit întocmirea deciziei de constatare, pe lângă aceasta nu erau nici semne de circulație care să indice oprirea interzisă. Pe fondul cauzei a fost aplicat un articol contravențional care prevedea blocarea intenționată a unei benzi de circulație, iar, după părerea noastră, participanții la trafic au putut trece fără dificultăți.

Ulterior, a intervenit autospeciala de evacuare, iar agenții prin puterea lor de stat l-au obligat să achite 800 de lei pentru serviciile de evacuare care, de fapt, nu a avut loc. Ei doar au luat banii și au plecat. Clientul meu a păstrat bonul care demonstrează acest fapt.

La moment, procesul de judecată s-a finalizat cu câștig de cauză. Acum suntem la moment de a întocmi o cerere în ordine civilă pentru a încasa din parcarea specială suma cheltuită și alte cheltuieli ale clientului meu care au fost făcute în acest sens”, ne-a declarat avocatul Bogdan Gangan.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării