main logo
598

Eurovision Moldova: Urmează extragerea ordinii evoluării în finală

IP Compania „Teleradio-Moldova” organizează vineri, 10 februarie, tragerea la sorți a ordinii conform căreia cei zece concurenți vor urca pe scena Finalei Naționale Eurovision 2023, care se va desfășura în data de 4 martie.

Eurovision Moldova: Urmează extragerea ordinii evoluării în finală

Extragerea va avea loc cu începere de la ora 14:00 și va putea fi urmărită live pe canalele de socializare gestionate de TRM, transmite Știri.md cu referire la moldova1.md.

Potrivit unui comunicat emis de TRM, numărul de ordine va fi extras în mod individual de către participanți. Astfel, finaliștii Selecției Naționale sunt invitați vineri, 10 februarie, ora 14:00, la sediul Televiziunii Publice de pe Șoseaua Hâncești, 64.

Extragerea va putea fi urmărită live pe site-ul www.eurovision.md, canalul de Youtube Teleradio-Moldova și paginile de Facebook: Compania Teleradio Moldova și TV Moldova 1.

Cei zece finaliști ai Selecției Naționale, conform ordinii descrescătoare a punctajului acumulat în urma votului juriului, sunt:

  1. SunStroke Project - Yummy Mommy;
  2. Pasha Parfeni - Soarele și Luna;
  3. DONIA - Red Zone;
  4. Aliona Moon - Du-mă;
  5. OL - Why You Play It Cool;
  6. Surorile Osoianu - Bade, bădișor, bădiță;
  7. NÖRDIKA - Damn and down;
  8. Victor Gulick - Let’s dance;
  9. COSMINA - Indestructible;
  10. Corina Ivanov - When love’s real.

Amintim că cei zece participanți urmează să evolueze în Finala Națională din 4 martie, cu un show complet, care va include conceptul coregrafic și costumele scenice. Concurentul sau formația care va acumula cel mai mare punctaj va reprezenta Republica Moldova la Liverpool, unde se va desfășura Etapa Internațională a concursului muzical Eurovision Song Contest 2023.

Republica Moldova participă la Concursul Internațional Eurovision Song Contest din anul 2005, clasându-se pe locul șase cu piesa „Bunica bate toba” în interpretarea trupei Zdob și Zdub. Cel mai bun rezultat a fost obținut în 2017, când SunStroke Project s-a clasat pe locul trei, cu piesa „Hey Mamma”.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării