main logo
787

Eurovision 2023: Când va evolua pe scenă Republica Moldova

Reprezentantul Republicii Moldova la Eurovision 2023 va urca al 10-lea pe scenă în prima semifinală. Anunțul a fost făcut în această seară de către organizatorului concursului Eurovision Song Contest.

Eurovision 2023: Când va evolua pe scenă Republica Moldova

Ordinea în semifinala I: Norvegia, Malta, Serbia, Letonia, Portugalia, Irlanda, Croația, Elveția, Israel, Moldova, Suedia, Azerbaidjan, Cehia, Țările de Jos și Finlanda.

Ordinea în semifinala II: Danemarca, Armenia, România, Estonia, Belgia, Cipru, Islanda, Grecia, Polonia, Slovenia, Georgia, San Marino, Austria, Albania, Lituania și Australia.

Participanții au fost repartizați în cele două semifinale în ianuarie. Rezultatele au fost stabilite aleatoriu prin extragerea țărilor din 6 poturi (pe baza modelelor istorice de vot) pentru a determina în ce semifinală (și jumătate din acel spectacol) vor concura, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Cele 5 țări mari (Franța, Germania, Italia, Spania și Regatul Unit) nu concurează în semifinale și nici Ucraina nu va concura în acest an ca campioană în 2022, dar s-a decis aleatoriu în care dintre cele două semifinale vor putea vota.

S-a decis deja ca Germania, Franța și Italia să voteze în semifinala I, iar Spania, Regatul Unit și Ucraina să voteze în semifinala II.

Amintim că în acest an, țara noastră va fi reprezentantă de interpretul Pasha Parfeni cu piesa „Soarele și Luna”.


Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării