main logo
759

Eurovision 2020: Cum va fi desemnat reprezentantul Moldovei

Instituția Publică Compania „Teleradio-Moldova” a dat startul etapei naţionale a concursului internaţional Eurovision Song Contest 2020.

Eurovision 2020: Cum va fi desemnat reprezentantul MoldoveiFoto: moldpres.md

Cei care doresc să ne reprezinte ţara la a 65-a ediție a celui mai prestigios concurs european de muzică pot depune dosarele, transmite Știri.md.

Solicitat de Moldpres, producătorul postului de Televiziune Moldova 1, Vitalie Cojocaru, a menționat că pentru înscrierea în concurs, candidaţii urmează să depună cererea de înregistrare, descrierea proiectului, materialele audio pe suport digital şi lista materialelor - în strictă conformitate cu Regulamentul prestabilit, până în data de 17 ianuarie 2020, ora 17:00 la Centrul de Colectare Eurovision 2020, la adresa: municipiul Chişinău, str. Hânceşti, 64, TV Moldova 1 (anticamera TV).

Dosarele vor fi recepţionate de luni până vineri între orele 09:00-17:00. Dosarul poate fi expediat şi prin poşta electronică la adresa: eurovision@trm.md cu materialul audio ataşat în MP3 sau alt format popular şi cu toate anexele stabilite de Regulamentul prestabilit.

Potrivit lui Vitalie Cojocaru, selecţia naţională pentru desemnarea reprezentantului Republicii Moldova la concursul Eurovision 2020 se va desfăşura în două etape: examinarea dosarelor şi audierea LIVE.  Deocamdată, nu s-a înregistrat nici un candidat, a precizat Vitalie Cojocaru.    

În selecţie vor fi acceptaţi doar interpreţi care deţin cetăţenia Republicii Moldova și formaţiile soliştii cărora sunt cetăţeni ai Moldovei în proporţie nu mai mică de 50%.

Ediţia din 2020 a concursului Eurovision se va desfăşura în Olanda. Cele două semifinale ale ei vor avea loc pe 12 şi 14 mai, iar Marea finală - pe 16 mai.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării