main logo
1517

Eurovision 2019: Lista pieselor care vor fi cântate în marea finală

Încă zece țări s-au calificat în marea finală a Concursului Internațional de Muzică „Eurovision Song Contest-2019, care se desfășoară în perioada 14-18 mai la Tel Aviv.

Eurovision 2019: Lista pieselor care vor fi cântate în marea finală

Reprezentanta Republicii Moldova, Anna Odobescu, nu a obținut ieri-seară, în cea de-a doua semifinală, voturile necesare din partea juriului, dar şi a publicului pentru a ajunge în marea finală, care va avea loc sâmbătă, 18 mai, în Israel, informează Știri.md cu referire la Moldpres.

În urma celei de-a doua semifinale, reprezentanţii altor 10 ţări s-au calificat în marea finală de sâmbătă seara. Acestea sunt: Elveţia - Luca Hänni cu  piesa „She Got Me”, Danemarca - Leonora cu „Love Is Forever”, Suedia - John Lundvik cu „Too Late For Love”, Malta - Michela cu „Chameleon, Rusia - Sergey Lazarev cu „Scream”, Albania - Jonida Maliqi cu „Ktheju tokës”, Norvegia - KEiiNO cu „Spirit In The Sky”, Olanda - Duncan Laurence cu „Arcade”, Macedonia de Nord - Tamara Todevska cu „Proud” și Azerbaijan - Chingiz cu „Truth”.

În prima semifinală, care a avut loc pe 14 mai, au obținut bilet în marea finală următorii participanți: Cipru - Tamta cu piesa „Replay”, Slovenia - Zala Kralj & Gašper Šantl cu „Sebi”, Republica Cehia - Lake Malawi cu „Friend Of A Friend”, Belarus - Zena cu „Like It”, Serbia - Nevene Božović cu „Kruna”, Australia - Kate Miller-Heidke cu „Zero Gravity”, Islanda - Hatari cu „Hatrið mun sigra”, Estonia - Victor Crone cu „Storm", Grecia - Katerine Duska cu „Better Love” și San Marino - Serhat cu „Say Na Na Na”.

Astfel, în ultima etapă a concursului pe scenă vor evolua reprezentanţi din 26 de ţări.

Până acum, R. Moldova a fost reprezentată la Eurovision Song Contest de către Zdob şi Zdub, Natalia Gordienko, Natalia Barbu, Geta Burlacu, Nelly Ciobanu, DoReDos, Olia Tira, Pasha Parfeni, Aliona Moon, Cristina Scarlat, Eduard Romanyuta, Lidia Isac şi Sun Stroke Project. 

În 2005, formația Zdob şi Zdub s-a clasat pe locul 6  cu piesa ”Bunica bate doba” și în 2017, trupa Sun Stroke Project  - pe locul trei, cu piesa «Hey, Mamma!». Anul trecut,  Concursul Eurovision 2018 a fost câștigat de Israel. 

R. Moldova, reprezentată de trupa DoReDoS, cu melodia „My Lucky Day”, s-a clasat pe locul 10, obţinând un scor mare din partea publicului.

Republica Moldova participă la această competiție din 2005, iar difuzor oficial este postul public de televiziune Moldova 1.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării