main logo
483

Eurovision 2019: Câți interpreți vor merge la preselecția națională

26 din cei 28 de interpreți care și-au depus dosarele pentru a participa la preselecția națională Eurovision au fost selectați să meargă în etapa audițiilor live. Printre ei: Iurie Sadovnic, Diana Brescan, Maxim Zavidia sau Alex Bognibov.

Eurovision 2019: Câți interpreți vor merge la preselecția naționalăEurovision 2019: Câți interpreți vor merge la preselecția națională

Organizatorii nu exclud că după proba live de pe 2 februarie, va fi organizată o singură finală, transmite Știri.md cu referire la Protv.md

În cele cinci săptămâni puse la dispoziție pentru depunerea dosarelor, 28 de interpreți și-au exprimat dorința de a ne reprezenta țara la competiția europeană. Doi dintre aceștia au prezentat piese care instigă la intoleranță așa că au fost descalificați.

Printre concurenți găsim interpreți cunoscuți scenei naționale… sau chiar nume consacrate, cum ar fi Iurie Sadovnic, Ala Zasmenco, Irina Tarasiuc și formația Lume, Aurel Chirtoacă, Maxim Zavidia, Diana Brescan – moldoveanca care a ajuns în finală la Vocea României.

Pe 2 februarie, în etapa audițiilor live, un juriu de specialitate, care va fi anunțat cu câteva zile înainte, va selecta interpreții care vor fi acceptați la ediția televizată. Organizatorii nu exclud că în acest an va fi o singură finală.

Anul trecut țara noastră a fost reprezentată în competiție de trupa DoReDos, care s-a clasat pe poziția a 10-a. 

Cea de-a 64 ediție a concursului muzical va avea loc în Israel, după ce Netta Barzilai a adus țării premiul mare cu piesa “Toy”. Finala va avea loc pe 18 mai, după semifinalele de pe 14 si 16 mai. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării