main logo
639

EUROINVENT-2020: Oamenii de știință de la USM, decorați cu 14 medalii

Cercetătorii moldoveni și-au prezentat cu brio invențiile la expoziția europeană de creativitate și inovație „EUROINVENT-2020” care a avut loc la Iaşi. 14 medalii, dintre care 8 de aur, au câștigat oamenii de știință, care muncesc la Universitate de Stat din Moldova.

EUROINVENT-2020: Oamenii de știință de la USM, decorați cu 14 medaliiFoto: sputnik.md

Roman Rusnac în vârstă de 28 de ani este colaborator științific la USM şi a fost unul dintre cei mai tineri câștigători la această ediţie. Împreună cu un grup de cercetători, au inventat o nouă substanță sintetică, care poate trata cancerul, transmite Știri.md cu referire la publika.md

Invenția a fost premiată cu medalia de aur. Şi Vladislav Blonschi, mândria Facultății de Chimie, s-a ales cu câteva premii pentru noile sale metode de studiere a calităţii apei.

Printre câștigătorii din acest an este o singură femeie - doctorul în științe bilogice Alina Trofim.

Matematicianul și fizicianul Sergiu Vatavu implementează un proiect științific în valoare de două milioane de lei. Micul său laborator este unul dintre cele mai moderne din țară.

Să faci știință în țara noastră nu este atât de uşor. Astfel, majoritatea cercetătorilor sunt nevoiți să aplice la proiecte internaționale. Așa a procedat și Veaceslav Sprâncean, cercetător la Facultatea de Fizică.

Ediţia din acest an a expoziției EUROINVENT a adunat peste 400 de participanți din 30 de țări. Aceştia și-au prezentat proiectele online.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării