main logo
941

Eurodeputat: Vom ajuta R. Moldova să aibă acces la vaccinul anti-COVID

Eurodeputatul Siegfried Mureșan susține că acesta va face tot posibilul ca ''cetățenii Republicii Moldova să aibă acces la vaccinul împotriva coronavirus''.

Eurodeputat: Vom ajuta R. Moldova să aibă acces la vaccinul anti-COVID

''În momentul de față nu există nicio campanie de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova. Acest lucru se va schimba'', a mai declarat eurodeputatul, transmite Știri.md

Acesta susține că asigurarea R. Moldova cu toate cele necesare pentru lupta cu coronavirusul este ''datoria României''.

''Cea mai sigură modalitate ca cetățenii de peste Prut să aibă acces la vaccin este cu sprijinul României și al Uniunii Europene. 

De aceea, țara noastră și alte 12 state membre ale Uniunii Europene au transmis astăzi o scrisoare oficială Comisiei Europene în care susțin crearea unui mecanism european prin care să facilităm accesul la vaccin pentru cetățenii din Republica Moldova și din celelalte țări din Parteneriatul Estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia).

Este datoria noastră, a României, să ne asigurăm că și românii de peste Prut vor avea acces la vaccin. Vom convinge Uniunea Europeană să ofere cetățenilor Republicii Moldova acces la vaccinul împotriva coronavirus. 

În plus, siguranța sanitară din interiorul Uniunii Europene depinde și de siguranța sanitară din vecinătatea Uniunii Europene. Virusul nu ține cont de hotare, de aceea nici noi nu trebuie să ne oprim la granițele Uniunii în efortul comun de a scăpa de pandemie'', a mai menționat europarlamentarul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării