main logo
6414

Eugen Doga a declarat public că nu primește pensie din partea R. Moldova

Compozitorul Eugen Doga în vârstă de 83 de ani susține că nu primește pensie din partea Republicii Moldova.

Eugen Doga a declarat public că nu primește pensie din partea R. MoldovaFoto: RFE

Dezvăluirile au fost făcute în cadrul unui interviu oferit lui Dorin Galben, transmite Știri.md.

"Nu am pensie. Când am împlinit 60 de ani mi-au acordat 700 de lei și le-am zis merci și m-am dezis de ea. Și nimănui nu i-a venit ideea să revizuiască acest subiect și să-mi acorde măcar altă sumă. Conducerea țării de până acum nu s-a interesat și până în prezent nu există niciun rezultat. În acești ani nu am primit niciun leu pensie din partea statului, deși impozitele le achit regulat", a declarat Eugen Doga.

Totodată, compozitorul a menționat că de 8 ani nu are venit pentru drepturile de autor în R. Moldova.

"În R. Moldova a apărut o echipă care a acaparat tot și sunt mii de oameni care nu primesc nimic pentru drepturile de autor. Guvernul știe tot, însă nimeni nu rezolvă. Tăcere, asta este R. Moldova", a mai spus Eugen Doga.

Eugen Doga s-a născut la 1 martie 1937 în satul Mocra, raionul Râbnița. A absolvit Colegiul de Muzică ”Ștefan Neaga”, Conservatorul și Institutul de Arte ”G. Musicescu” din Chișinău. Este autor al unor valoroase lucrări în genul muzicii de estradă, de film și de teatru. A compus o simfonie, cantatele ”Primăvara omenirii" și ”Curcubeul alb”, muzică la spectacole de teatru, la peste 200 de filme, piese instrumentale de cameră, romanțe, cântece pentru copii. 

A fost distins cu Premiul de Stat, titlul onorific ”Artist al Poporului”, cu ”Ordinul Republicii”, ordinul "Steaua României" în grad de comandor, cu ordinul "Pentru Serviciul Credincios" (România) și "Za zaslughi pered otecestvom" (Rusia). Compozitorul este autorul celebrului vals „Gingaşa şi tandra mea fiară”, desemnat de către UNESCO drept cea de-a patra capodoperă muzicală a secolului trecut.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării