main logo
4052

Eugen Doga a criticat dur membrii Comisiei pentru Situații Excepționale

Eugen Doga, compozitorul celebru în întreaga lume, a comentat acțiunile săvârșite de Comisia pentru Situații Excepționale.

Eugen Doga a criticat dur membrii Comisiei pentru Situații Excepționale

Într-o postare pe Facebook, compozitorul Eugen Doga s-a arătat indignat pentru faptul că membrii Comisiei pentru Situații Excepționale și-au făcut teste pentru COVID-19 în laboratoare private, în timp ce acest lucru a fost condamnat în cazul fostului director Anatol Ciubotaru, care a fost eliberat din funcție anume pentru asemenea testare, transmite Știri.md.

„Sunt extrem de bucuros, pentru faptul că, Comisia pentru Situații Excepționale nu i-a eliberat pe unii conducători de vârf ai Republicii pentru că aceștia și-au permis!

(și bine au făcut), să testeze în laboratorul privat problema cu COVID-19 a fiecărui din ei. Și încă pe cont propriu.

În caz contrar în situația actuală în țară, noi am fi rămas fără conducători. Comisia, însă, repede s-a reorientat și a uitat de ”gafa” comisă în cazul cu directorul Spitalului Clinic republican, profesorul Anatol Ciubotaru, care anterior a fost eliberat din funcție anume pentru asemenea testare?!

Ei, domnilor membri ai Comisiei, de fapt ai ”Troicei”, măcar aveți curajul să recunoașteți nedreptatea umilitoare și dureroasă comisă către profesorul cu experiență profesională enormă, datorită căruia au fost salvate mii de vieți omenești.

Faptul regretabil a lovit grav și în societatea noastră, care pierde orice încredere în siguranța și dreptatea fiecăruia din noi.

Și nu e de mirare că mulți medici azi se gândesc, oare face de a risca cu propria sănătate ori chiar și viața sa, când virusul moral la noi devine mai periculos ca cel al COVID-19.

Doctorul, locul căruia este în spital, e nevoit să stea acasă cu gândul și durerea în suflet la cei din saloanele supraîncărcate cu bolnavi pe care el nu-i poate ajuta. E groază!, a menționat Eugen Doga, subscriindu-și numele în finalul textului.

Știri.md amintește că directorul Spitalului Clinic Republican, Anatol Ciubotaru, a fost demis din funcție.

Fostul director al Spitalului Clinic Republican (SCR), a fost demis pentru că a organizat testarea a șase angajați din Secția terapie intensivă la un laborator privat, nu a dispus repetarea testelor în laboratorul de stat și nu a luat măsuri pentru izolarea și internarea lor în spital.

În același timp, deputatul grupului parlamentar Pro Moldova, Sergiu Sîrbu, acuză autoritățile de comiterea abuzurilor grave împotriva drepturilor fundamentale ale omului și adoptarea unor decizii „care nu au nicio legătură cu combaterea pandemiei”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării