main logo
1540

Escrocherie de milioane de lei, deconspirată: Ce riscă suspecții

Polițiștii au documentat, în perioada februarie-aprilie curent, activitatea infracțională a unui grup de persoane bănuite în comiterea infracțiunii de escrocherie în proporții deosebit de mari.

Escrocherie de milioane de lei, deconspirată: Ce riscă suspecțiiFoto: Poliția RM

Astfel, s-a stabilit că în anul 2021 angajații unei companii exportatoare de cereale s-au înțeles în prealabil cu persoane neidentificate și au introdus date denaturate în programul de evidență a rulajului producției agricole, transmite Știri.md.

Datele introduse arătau că o persoană juridică, afiliată grupului, ar fi depozitat cantități impunătoare de semințe de floarea soarelui și semințe de porumb în valoare totală de 4.400.000 de lei la un elevator din sudul țării.

Ulterior, membrii grupului au determinat reprezentanții companiei să încheie două contracte de vânzare-cumpărare, în urma cărora membrii grupului au primit avansul în sumă de 2.200.000 de lei.

După ce a fost identificată diferența între suma achitată și cantitatea de cereale existentă în elevator, reprezentanții companiei au refuzat să achite restul sumei.

Astfel, membrii grupului au înaintat o acțiune civilă în vederea încasării pretinsei datorii.

Oamenii legii au efectuat mai multe percheziții la domiciliile figuranților de unde au ridicat mijloace bănești în sumă de 67.000 euro, 25.900 dolari, 1.200 lire UK și 69.500 lei, telefoane mobile, înscrisuri de ciornă, două arme cu țeavă lisă, două arme cu țeavă ghintuită, 205 cartușe de diferite dimensiuni.

Acțiunile au fost întreprinse în cadrul urmăririi penale pornită pentru escrocherie, iar persoanele vinovate riscă închisoare de la 8 la 15 ani.  

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării