main logo
616

Escrocherie de 4.000 de euro pe Internet: Un suspect, reținut

Centrul pentru combaterea crimelor informatice, în comun cu Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale, au reținut un membru al unei grupări infracționale.

Escrocherie de 4.000 de euro pe Internet: Un suspect, reținut

Suspectul împreună cu echipa sa, prin intermediul rețelelor de socializare, solicitau mijloace bănești, prezentând date și fapte inexistente, transmite Știri.md.

Potrivit PCCOCS, s-a stabilit că în perioada august 2018 – ianuarie 2019, niște persoane necunoscute, folosind rețelele de socializare și diverse aplicații de mesagerie online, duceau în eroare și prezentau fapte false și inexistente.

În această perioadă au reușit să convingă victima, care pentru moment se află peste hotarele țării, să efectueze mai multe tranzacții bănești prin intermediul sistemelor de transferuri rapide în suma de circa 4.000 euro.

În urma investigării, liderul grupării infracţionale s-a dovedit a fi un tânăr de 29 de ani care a fost anterior judecat și este originar din r. Drochia.

Astfel la 14.05.2019 ofițerii CCCI, de comun cu ofițerii Direcției Nord al INI și cu suportul angajaților BPDS Fulger au efectuat percheziții la domiciliul suspectului pentru acumularea probelor. 

Persoana a fost reținută pentru 72 de ore şi este anchetată penal pentru escrocherie.

Suspectul riscă amendă în mărime de la 42.500 de lei la 67.500 de lei sau pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 2 la 6 ani.

În acest sens, cetăţenii Republicii Moldova, mai ales cei care lucrează peste hotarele ţării, trebuie să atragă atenţie sporită la solicitările de împrumuturi de bani prin intermediul conturilor Odnoklasniki, Facebook, VK, Instagram etc., inclusiv de pe conturile cu imagini ale persoanelor cunoscute.

Pentru că escrocii folosesc conturi clonate ale rudelor şi prietenilor. 

În perioada anilor 2018-2019 au fost documentate 46 de cazuri de acest gen. 

Se recomandă ca la astfel de solicitări mai întâi de toate de contactat telefonic rudele, prietenii pentru a confirma necesitatea unui împrumut bănesc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării