main logo
1109

Escoala.chisinau.md: Jumătate dintre copiii de clasa întâi, înscriși online în 5 zile

Din 1 aprilie, înregistrarea copiilor în clasa întâi este posibilă online pe site-ul escoala.chisinau.md.

Jumătate dintre copiii de clasa întâi, înscriși online în 5 zile

Potrivit primarului general interimar al Capitalei, în doar cinci zile, pe această platformă au fost înregistrați jumătate din numărul total al copiilor care în toamnă ar urma să meargă la școală, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

„În cinci zile de când e funcțională platforma s-au înregistrat 50% dintre copii”, a remarcat Codreanu în cadrul ședinței săptămânale de la Primărie. 

Totodată, edilul a menționat că trebuie modificată metodologia de înscriere, astfel încât să se permită înregistrarea copiilor care la data de 1 septembrie nu au șapte ani împliniți. 

„Ce facem cu acei copii care fac șapte ani pe 2 sau 3 septembrie? Va trebui să cerem Ministerului Educației să modifice Metodologia pentru Chișinău, astfel încât să poată fi înregistrați toți copiii născuți până la finele lunii noiembrie”, a mai punctat Codreanu.  

Cererile de înmatriculare a copiilor în clasa întâi pot fi depuse accesând site-ul: escoala.chisinau.md

Proiectul funcționează după modelul platformei „E-grădiniță” și își propune ca procesul de admitere să fie mai operativ și transparent și să evite birocrația și colectările taxelor neformale în instituțiile de învățământ.

Proiectul a fost realizat de echipa Studii.md și a costat Primăria Chișinău 89.000 lei.

Primăria municipiului Chișinău precizează că în anul de studii 2019-2020, în școlile din Capitală vor fi înscriși în clasa întâi aproximativ 8.000 de copii. 

Conform datelor oficiale, în anul de învățământ 2018-2019, 9.600 de copii s-au înscris în 136 de instituții de învățământ primar și secundar, publice și private, fiind repartizați în 365 de clase.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării