main logo
501

Erorile invocate de CSJ pentru a trimite la rejudecare dosarul coruperii deputaților

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a admis recursurile în anulare depuse de avocați și a trimis la rejudecare „dosarul coruperii deputaților”, pe motiv că „instanţa de fond şi instanţa de apel au comis erori de drept” care au încălcat drepturile fundamentale ale condamnaților Vitalie Burlacu și Irina Baglai la un proces echitabil.

CSJ explică de ce a trimis la rejudecare dosarul coruperii deputațilorFoto: protv.md

Judecătorii CSJ au decis că Irina Baglai urmează a fi eliberată din penitenciar, dacă în privința acesteia nu este aplicată măsura preventivă sub formă de arest sau nu execută pedeapsa penală în baza altor hotărâri judecătoreşti, transmite Știri.md.

Magistrații susțin că deşi procurorii l-au pus sub acuzare pe Vitalie Burlacu pentru două episoade, acţiunile acestuia au fost calificate de prima instnață ca o infracţiune unică, fără a-şi motiva soluţia, iar „eroarea”a fost menţinută şi de către instanţa de apel.

În privința Irinei Baglai, susțin judecătorii de la CSJ, prima instanță a recalificat acțiunile inculpatei din „complicitate la tentativă de mituire” săvâtșită de Vitalie Burlacu în „favorizarea dinainte nepromisă a infracțiunii grave”.

Citiți mai mjult pe Zdg.md.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării