main logo
4394

Eroism la vama Palanca: Un ofițer din cadrul IGM a salvat o familie de ucraineni

Un angajat al Oficiului de înregistrare nr. 5 al Inspectoratului General pentru Migrație (IGM) a devenit erou după ce a intervenit prompt și a salvat o familie de cetățeni străini de la un posibil accident.

Eroism la vama Palanca: Un ofițer IGM a salvat o familie de ucraineniColaj: știri.md

Incidentul s-a produs ieri, 19 octombrie, la hotarul Republicii Moldova, mai exact în punctul de trecere de la Palanca, transmite Știri.md.

Ofițerul de investigație Vasile Obadă, fiind implicat în gestionarea fluxului migrațional în raionul Ștefan Vodă, a observat un automobil care se deplasa haotic în direcția satului Tudora, creând ambuteiaje în ambele sensuri de circulație. Deplasându-se la fața locului, a identificat în automobilul staționat două persoane, soț și soție, cetățeni ai Ucrainei, care recent au traversat hotarul Republicii Moldova prin punctul de trecere a frontierei din Palanca.

Bărbatului în vârstă de 81 de ani, originar din orașul Herson, Ucraina, i s-a făcut rău în timp ce se afla la volan, fapt pentru care a stopat automobilul. 

Ofițerul IGM a solicitat imediat ambulanța și a ajutat șoferul să parcheze automobilul pe teritoriul Centrului provizoriu de gestionare a situației de criză instituit în localitatea „Palanca”.

Șoferul a fost predat unui echipaj medical pentru evaluare și asistență medicală specializată. După ameliorarea stării de sănătate a străinilor, persoanele au fost cazate la Centrul din gestiunea Inspectoratului General pentru Migrație.

În prezent, străinii se află în afara oricărui pericol.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării