main logo
837

Eroii căzuți în conflictul armat de pe Nistru, comemorați la Chișinău

Astăzi, 2 martie, marcăm 27 de ani de la începutul luptelor pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova.

Eroii căzuți în conflictul armat de pe Nistru, comemorați la Chișinău

Astfel, în capitală este organizat un Marș al Memoriei, urmat de un miting, transmite Știri.md.

Dimineața, în toate bisericile sunt oficiate servicii divine în memoria celor căzuți pe câmpul de luptă.

La ora 9.00 vor avea loc depuneri de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, după care participanții vor porni în marș din Piața Marii Adunări Naționale către Complexul Memorial Eternitate, unde va fi organizat un miting de comemorare, cu participarea autorităților de la Chișinău.

După miting, veteranii vor participa la o masă de pomenire cu „terci ostășesc”.

„Spuneți generațiilor viitoare că ei au făcut jertfa supremă pentru țară! Astăzi, 2 Martie, comemorăm eroii de la Nistru, căzuți pe câmpurile de luptă, pentru apărarea valorilor naționale, libertății și integrității Republicii Moldova. Cinste și Glorie Eternă eroilor căzuți la datorie!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Poliției Republicii Moldova 

Știri.md amintește că începând cu ora 10.00, circulația rutieră va fi sistată temporar și parțial pe traseul marșului: Piața Marii Adunări Naționale – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – str. Ismail – str. Pan Halippa – Complexul memorial „Eternitate”.

În acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova, 300 de combatanți și peste 400 de civili și-au pierdut viața, iar câteva sute au fost răniți. 

Acordul de încetare a focului a fost semnat la 21 iulie 1992 de către Republica Moldova și Federația Rusă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării