main logo
1226

Energia electrică ar putea să se scumpească în Moldova

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a primit deja o solicitare de la furnizorii de energie privind revizuirea tarifelor.

Energia electrică ar putea să se scumpească în Moldova

Decizia a fost luată după ce Gas Natural Fenosa a anunțat că de la 1 aprilie va cumpăra energie electrică mai scumpă cu 2 la sută față de preţul actual. 

De cealaltă parte, reprezentanții Asociației Consumatorilor de Energie din Republica Moldova susțin că prețul la energie electrică nu ar trebui să crească, transmite Știri.md cu referire la tvc.md.

Consumatorii finali care primesc energie electrică de la Compania Gas Natural Fenosa ar putea achita cu un bănuț mai mult pentru un kilowat oră, tariful solicitat de furnizor fiind de un leu și 80 de bani față de un leu și 79 de bani cât este în prezent. 

Și rețelele electrice NORD au solicitat o scumpire. Întreprinderea a cerut majorarea cu 17 bani mai mult, iar prețul ar fi de 2,08 bani, comparativ cu 1,91 de bani cât este în prezent.

Majorarea a fost solicitată după ce Compania „Gas Natural Fenosa”, la rândul său, va cumpăra energie de la Energocom la preț mai mare cu două la sută.

De cealaltă parte, președintele Asociației Consumatorilor de Energie, Nicolae Mogoreanu, susține însă că prețul la energie electrică nu ar trebui să crească.

În vara anului trecut, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a micșorat tariful la energia electrică cu 10 la sută.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării