main logo
748

Energia electrică a fost restabilită în toate localitățile afectate

Energia electrică a fost restabilită în toate localitățile afectate de consecințele ploilor de ieri, 14 septembrie. În prezent, eforturile sunt îndreptate spre rezolvarea cazurilor individuale, anunță Premier Energy.

Energia electrică a fost restabilită în toate localitățile afectateImagine simbol

„Formațiunile de intervenție operativă ale operatorului de distribuție sunt mobilizate planar în înlăturarea defecțiunilor din rețelele de joasă tensiune și rezolvarea avizelor individuale despre absența tensiunii înregistrate de consumatori”, menționează autoritatea, transmite Știri.md.

Totodată, Premier Energy anunță că încă există zone de risc unde pot fi conductori rupți. Astfel, instituția solicită în continuare populației o atenție sporită respectării regulilor de securitate electrică:

  • ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pământ sau care atârnă accidental de pe piloni, copaci sau diferite construcții;
  • marcați la distanță locul rupturii conductorului electric şi securizați perimetrul acestuia până la intervenția electromontorilor pentru a restricționa astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;
  • monitorizați cu strictețe local aflării copiilor și instruiții copiii să se comporte precaut în această situație;
  • despre orice incident informați urgent operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24h - 022-43-11-11 sau la cel local, indicat în factură. 

Știri.md amintește că Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prelungit Codul Portocaliu de instabilitate atmosferică și pentru astăzi, 15 septembrie. În acest context, în țară se așteaptă scurgeri intensive pe pante, cu formarea viiturilor rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe bazinele hidrografice.

Echipele Primăriei, care au lucrat non-stop, vor rămân în teren și în continuare pentru a gestiona efectele acestor intemperii.

De menționat că pe parcursul nopții au fost efectuate lucrări de deblocare a traseelor, de defrișarea arborilor căzuți și de pompare a apelor din gospodăriile oamenilor.

În acest sens, președinta Maia Sandu a transmis un mesaj de mulțumire pentru toți cei care s-au implicat la lichidarea consecințelor ploilor abundente și a îndemnat populația să limiteze deplasările.

Citește și: RTEC avertizează: Din cauza ploilor, traficul rutier poate fi afectat

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării