502
1
Emiratele Arabe Unite au impus interdicții companiilor aeriene din Moldova
502
1

Începând cu 1 februarie 2020, Emiratele Arabe Unite au suspendat activitatea a patru companii aeriene din Republica Moldova pe o perioadă de 6 luni.

Foto: pexels.com

Cel puțin așa se arată într-o scrisoare rimită pe 19 ianuarie 2020 de Autoritatea Aeronautică Civilă a R. Moldova, transmite Știri.md

O investigație preliminară a arătat că interdicția vine ca urmare a ignorării de către conducerea anterioară a AAC a unor solicitări scrise cu privire la activitățile companiilor aeriene din Republica Moldova în Emiratele Arabe Unite.

"În timpul auditului, s-a dovedit că suspendarea companiilor a fost rezultatul unei atitudini neglijente față de munca și inacțiunea conducerii anterioare în perioada 2018-2019.

Conform acestor încălcări ale îndatoririlor funcționale, Autoritatea Aeronautică Civilă din Republica Moldova va prezenta toate materialele și informațiile disponibile organelor competente pentru a efectua o anchetă și a determina gradul de vinovăție și răspunderea oficialilor autorizați din cadrul AAC", se arată într-un comunicat. 

Autoritatea Aeronautică Civilă regretă conjunctura creată și aduce scuzele de rigoare operatorilor aerieni și Autorităților Aeronautice din UAE pentru lipsa dialogului și a cooperării adecvate. 

Totodată, AAC dă asigurări că în prezent, sunt întreprinse o serie de măsuri pentru a remedia situația cât mai curând posibil.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter