main logo
2146

Emilian Crețu, despre conflictul de la Eugene Ionesco: Voi reveni acolo doar în calitate de director

Sunt mândru că am plecat din acest teatru care este plin de praf și o să revin la teatru, dar nu la Eugene Ionesco. Acolo voi reveni doar în calitate de director.

Ce spune Emilian Crețu despre conflictul de la Eugene Ionesco

Declarația a fost făcută de actorul Emilian Crețu, în cadrul unui interviu pentru Tv8.md.

Actorul mărturisește că a activat la Teatrul Național Eugene Ionesco mai bine de 10 ani, însă a plecat de acolo după un conflict cu directorul teatrului Petru Vutcărău, transmite Știri.md.

"Din start și până în prezent sunt primit în teatru cu brațele deschise de către colegii mei. Îmi spuneau de la început că sunt pentru acest teatru, pentru că sunt excentric, iar după cum știm, acest teatru s-a remarcat prin acest fapt cel mai mult: prin spectacole excentrice, provocatoare. Am fost iubit de cei de acolo, inclusiv de către Petru Vutcărău, deoarece eram foarte creativ și deseori contribuiam la organizarea activităților teatrului, dar din păcate acolo nu aveai dreptul să zici că nu îți place un personaj, un spectacol sau un regizor, pentru că tu ești actorul și trebuie să te supui", povestește Emilian Crețu.

Vloggerul spune că adesea era numit „un nimic”. 

"Se întâmpla când marele nostru regizor Petru Vutcărău pleca în turnee și își făcea bani pentru buzunarul propriu, noi trebuia să lucrăm cu niște regizori de rahat pe care trebuia să-i suportăm și să facem niște spectacole tâmpite, iar dacă încercai să îți expui punctul de vedere, atunci domnului Vutcărău îi ieșeau toți dracii. Așa a fost spectacolul Falstaff cu domnul Sapdaru, un regizor nul din punctul meu de vedere, care ne-a frecat la cap pe toți actorii", a menționat actorul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării