main logo
555

Emanoil Ploșnița, reales în funcția de președinte al Uniunii Avocaților din R. Moldova

Emanoil Ploșnița a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Avocaților din R. Moldova.

Emanoil Ploșnița, reales în funcția de președinte al Uniunii AvocațilorFoto: zdg.md

Acesta este cel de-al doilea mandat de președinte, Ploșnița întrunind 156 de voturi din 305, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

Alegerile au avut loc la 22 noiembrie, fiind validate de majoritatea membrilor prezenți la ședință.

Pentru funcția de președinte al Uniunii Avocaților au candidat cinci persoane. În cursă s-au înscris Angela Istrati, Dorin Popescu, Victor Panțîru, Emanoil Ploșniță  și Vitalie Țaulean.

Pentru alegeri au fost eliberate 305 buletine de vot dintre care patru au fost invalidate după ce au fost scoase din urna de vot. În urma numărării voturilor, Emanoil Ploșnița a reușit să adune 156 de voturi, alegerile fiind validate.

Funcția a fost ocupată de același candidat, Ploșniță fiind ales în 2017 cu votul a 193 de delegați, din cei 344 câți au participat la vot. 

Până a deține funcția avocatul Emanoil Ploșnița a fost decanul Baroului de avocați Chișinău din luna aprilie a anului 2016.

Conform Statutului profesiei de avocat, preşedintele Uniunii Avocaţilor este ales pe un termen de 2 ani dintre avocaţii cu o vechime în profesie de cel puţin 5 ani. Una şi aceeaşi persoană poate fi aleasă preşedinte al Uniunii Avocaţilor pentru cel mult 2 mandate consecutive.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării