main logo
411

Elveția va finanța dotarea a 66 de centre de sănătate din Moldova

Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC) va finanţa dotarea a 66 de centre de sănătate şi oficii ale medicilor de familie afiliate acestora din 10 raioane ale Moldovei cu echipamente medicale pentru diagnosticarea precoce a problemelor de sănătate.

Elveția va finanța dotarea a 66 de centre de sănătate din Moldova

Echipamentele vor fi oferite în cadrul proiectului moldo-elveţian "Viaţa Sănătoasă: Reducerea poverii bolilor netransmisibile în Republica Moldova", care îşi propune să contribuie la îmbunătăţirea sănătăţii populaţiei din Moldova, în special din zonele rurale, prin intermediul reducerii poverii bolilor netransmisibile. 

Setul de echipamente urmează s 9; fie repartizat instituţiilor medicale din Briceni, Edineţ, Făleşti, Ungheni, Orhei, Criuleni, Ştefan Vodă, Vulcăneşti, Taraclia şi Cahul, transmite Știri.md cu referire la Infotag.md.

Un set constă din: pulsoximetru, panglică centimetrică (bandă) medicală cu dispozitiv pentru calculul indicelui masă corporală şi stetoscop medical. 

În total, vor fi distribuite 278 seturi de echipamente ce conţin 834 de unităţi. Costul acestora se ridică la 60 de mii de franci elveţieni (5,7 mii de euro).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării