main logo
1015

Elveția a donat echipamente de protecție medicilor din 10 raioane

Elveția va dona Republicii Moldova măști medicale de unică folosință, mănuși și dezinfectant pentru mâini și suprafețe.

Elveția a donat echipamente de protecție medicilor din 10 raioane

De donații vor beneficia medici de familie și asistenți medicali din 68 de centre de sănătate și 211 de oficii ale medicilor de familie din 10 raioane în care se desfășoară proiectul „Viață Sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile”, transmite Știri.md

Astfel, lucrătorii medicali vor primi la dispoziție 63.700 de măști medicale de unică folosință, 54.600 de mănuși nitril și 760 litri de dezinfectant pentru mâini și suprafețe. 

„Acțiunea a fost coordonată cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în contextul situației epidemiologice de criză cauzată de răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Materialele vor fi livrate la sediul centrelor de sănătate și distribuite oficiilor medicilor de familie din subordine, în două tranșe. 

În prima tranșă, vor fi distribuite loturile de mănuși și dezinfectanți, începând cu ziua de azi, 25 martie. În a doua tranșă - măștile medicale de unică folosință, începând cu 31 martie 2020”, se menționează într-un comunicat.

Totodată, biroul de cooperare al Elveției face apel către managerii de instituții medicale primare să acorde o atenție sporită nevoii de informare a pacienților cu boli netransmisibile pentru identificarea timpurie a apariției semnelor infectării cu COVID-19 și acordarea la timp a ajutorului medical necesar.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării