main logo
1202

Elevii unei școli vor vedea zilnic deținuți și oameni în cătușe

Le-au luat clădirea care decenii la rând a servit drept școală pentru generații întregi de copii și vor să construiască în schimb un centru regional de justiție.

Elevii unei școli vor vedea zilnic deținuți și oameni în cătușe

Liceul Teoretic Alexandr Pușkin din Căușeni a rămas fără o clădire și o bucată bună din teritoriu după ce consilierii raionali au decis să salveze orășelul sportiv al copiilor și să ofere Ministerului de resort o parte neutilizată a instituției școlare numărul trei, transmite Știri.md cu referire la Studio-l.md

Cei mai indignați de această decizie sunt profesorii care afirmă că la nici 50 de metri de peretele școlii va activa o instituție în care vor fi aduse tot felul de persoane cae vor fi condamnate la detenție. 

Profesorii spun că nu i-a întrebat nimeni dacă sunt sau nu deacord cu acest lucru și asta pentru că edificiul era la balanța Consiliului raional, iar aleșii poporului i-au decis soarta.

După ce mai mulți locuitori ai orașului Căușeni, inclusiv antrenori, sportivi și părinți s-au revoltat anul trecut de decizia de alocare a orășelului sportiv Ministerului Justiției pentru construcția Centrului Regional de Justiție, executivul de la Căușeni a venit cu o altă alternativă și aume oferirea unui teritoriu în care se afla un edificiu al școlii ruse și care se află la balanța consiliului raional. 

Se pare că oferta i-a mulțumit pe reprezentanții ministerului, iar în această iarnă au început lucrările de demolare. Astfel în câteva săptămâni din școala veche aproape că nu a mai rămas nimic. 

Valerii Vlasov spune că a învățat în această clădire. Profesorul de educație fizică afirmă că nici nu s-a gândit vreodată că acest teritoriu va avea o astfel de soară, iar în locul în care cândva au învățat copii, acum vor fi judecați. 

Și Tatiana Elițova se uită cu lacrimi în ochi la aceste lucrări, profesoara afirmă că construcția acestui edificiu pe teritoriul școlii va afecta în mod direct activitatea instituției școlare și anume din cauza aglomerației care va fi aici, iar copii în loc să aibă modele educative în față vor vedea zilnic deținuți și oameni în cătușe.

Directoarea școlii susține că nu a avut nici o pârghie de a împiedica aceste lucrări și asta pentru că terenurl aparține Consiliului raional, iar școala doar se folosea de el. Aceasta susține că a primit garanție de la Consilierii raionali că-i va fi reabilitată intrarea centrală a școlii, iar terenul va fi îngrădit.

Potrivit oficialilor după încheierea lucrărilor de demolare, vor demara lucrări de construcție a Centrului Regional de Justiție. 

Potrivit Ministerului de resort acest lucru face parte din proiectului strategiei de dezvoltare a sectorului justiției pentru anii 2019-2022, iar cheltuielile de construcție for fi suportate din fonduri europene.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării