main logo
1495

Elevii intră în vacanța de iarnă: Recomandări pentru părinți și copii

De mâine, 25 decembrie, elevii se vor afla în mult așteptata vacanță de iarnă.

Elevii intră în vacanța de iarnă: Recomandări pentru părinți și copiiFoto: playtech.ro

Pentru prevenirea diferitelor fapte anti-sociale şi a victimizării copiilor, Poliția Capitalei s-a făcut prezentă în școlile și liceele din Capitală, unde reprezentanții săi au discutat cu elevii despre orice risc sau problemă pe care ar putea să o întâmpine atunci când rămân fără supraveghere, transmite Știri.md.

Oamenii legii au explicat elevilor regulile esențiale de care trebuie să țină cont nu doar în perioada vacanței, dar în fiecare zi.

"Le-am amintit copiilor despre faptul că, jocurile pe lacuri sau râuri este interzis, oricât de rezistent ar părea stratul de gheață. Să fie prudenți în relațiile cu persoanele necunoscute și să nu urce în autoturismele celor pe care nu îi cunosc.

De asemenea, le-am explicat care sunt consecințele utilizării obiectelor cu conţinut exploziv, întrucât acestea pot produce vătămări corporale cu consecinţe deosebit de grave", se arată în comunicat.

Pentru siguranța copiilor și liniștea noastră comună, Poliția Capitalei vine cu un set de recomandări pentru copii și părinți:

- discutaţi deschis cu copilul dumneavoastră, despre cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăceşte, asiguraţi-vă că acesta cunoaşte numele complet al dvs., numărul de telefon, precum şi adresa de domiciliu;

- nu lăsaţi copilul să se joace nesupravegheat;

- învăţaţi-l că are voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă.

- dacă s-a pierdut, învăţaţi-l să apeleze la un poliţist;

- amintiți-le mereu regulile de circulaţie şi importanţa respectării acestora, prin oferirea unor exemple de bună conduită în trafic;

- atenţie la posibilele accidente cu mijloace aparent inofensive. Împodobirea bradului, lumânările decorative, jucăriile care nu corespund vârstei copilului, toate acestea îi pot pune sănătatea în pericol.

- în cazul în care vă confruntaţi cu dispariţia copilului, apelaţi în cel mai scurt timp posibil Poliţia, la numărul unic 112, apelabil de la orice telefon mobil sau fix, indiferent că aveţi sau nu credit.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării