main logo
2960

Elevii din Moldova revin la școală pe 1 septembrie: Fără careuri

Elevii din R. Moldova revin la școală pe 1 septembrie.

Elevii din Moldova revin la școală pe 1 septembrie: Fără careuriFoto: știri.md

O decizie în acest sens a fost luată astăzi, de Comisia Națională Extrordinară de Sănătate Publică, transmite Știri.md.

Potrivit premierului Ion Chicu, procesul educațional va fi reluat doar în instituțiile de învățământ care vor întruni toate condițiile pentru desfășurarea activității.

"Evoluțiile pe plan pandemic continuă să fie îngrijorătoare în Moldova și în lumea întreagă, însă noi înțelegem că pandemia va fi prezentă în viața noastră încă o perioadă oarecare și noi trebuie să găsim o modalitate de a ne adapta activitățile. Am luat decizia ca de pe 1 septembrie, învățământul preșcolar și mediu general să fie reluat în baza unor reguli stricte la care trebuie să se conformeze toate instituțiile de învățământ", a declarat Ion Chicu.

Potrivit premierului, decizia de a se deschide o instituție de învățământ se va lua numai dacă școala sau grădinița va întruni toate regulile de instrucțiune.

"Deși există decizia Comisiei de a relua procesul educațional, nu este este garantat că toate școlile vor activa din 1 septembrie. Sperăm că în 10 zile toate aceste pregătiri vor fi finalizate. Școlile trebuie să fie dotate cu dezinfectanți, termometre etc. Nu se admit careuri solemne la 1 septembrie nici pentru clasa I și nici pentru absolvenți. Am luat această decizie pentru a evita prezența maturilor în instituțiile de învățământ", a precizat Ion Chicu.

Totodată Ion Chicu a menționat că din bugetul de stat vor fi alocate suplimentar 31 milioane de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării