main logo
516

Elevii claselor a XII-a au început să se pregătească de examene

Absolvenții claselor liceale au început să se pregătească pentru examenele de bacalaureat.

Elevii claselor a XII-a au început să se pregătească de examene

UTM oferă absolvenților liceeni ore gratuite de matematică, informatică, fizică și design grafic. Organizatorii au anunțat că în anul curent numărul doritorilor de a participa s-a dublat în comparați cu anul trecut, transmite Știri.md.

La ora de matematică toată sala este plină. Peste 200 de liceeni repetă materia însușită de până acum. Unii din elevi vin aici să obțină rezultate înalte la examen, astfel să aibă posibilitatea de a face studiile peste hotare.

„De sine stătător le este greu, pentru că nu este unicul obiect predat în licee. Noi explicăm materia, amintim unele detalii, însă nu verificăm cunoștințele obținute ulterior cu ajutorul testelor. După întrebări eu înțeleg că sunt și în anul curent elevi buni, însă cât de buni sunt ei se va afla după examene”, a marcat Ion Jardan, lector de matematică.

Iată că la ora de informatică sunt prezenți mai puțini elevi, aproximativ 30 la număr. Lectorii de la Facultatea de Informatică spun că disciplina este complicată.

„Dacă noi dorim să obținem rezultate în domeniul IT, noi avem nevoie de pregătiri nu din XII sau din X dar din clasa I”, consideră Sergiu Corlat, profesor universitar.

Reprezentanții administrației universitare atrag atenția la faptul că orele sunt gratuite, astfel pot fi atrași mai mulți elevi.

„Înainte de toate, elevii susțin mai bine examenele de bacalaureat, și totodată analizând cum se petrec aici orele, vor depune aici dosarele pentru studii”, a spus Radu Melnic, reprezentant al Comisiei de Admitere UTM. 

Acest curs în cadrul Universității este organizat al patrulea an consecutiv. Organizatorii au relatat că anul acesta s-au înscris aproximativ 500 de elevi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării