main logo
1210

Elevi cu saci în cap. Directoarea liceului din Chişinău, sancţionată

Directoarea liceului „Lucian Blaga” din Chișinău, Valentina Olaru, va fi sancționată, după ce un grup de elevi a participat la o conferință de presă, organizată de „Amnesty International Moldova”.

Elevi cu saci în cap. Directoarea liceului din Chişinău, sancţionată

Conferința a avut loc pe 18 octombrie. Ulterior, potrivit șefei Direcției generale educație, tineret și sport (DGETS), Rodica Guțu, un părinte a sunat și s-a plâns că elevii au fost scoși din instituție în timpul orelor, fără permisiune, transmite Ştiri.md cu referire la TV8.

Potrivit Rodicăi Guțu, în nota explicativă a directoarei referitoare la aceste subiect, managera liceului pasează responsabilitatea pe directorul adjunct pe educație.

Șefa DGETS spune că azi, comisia juridică a direcției va examina cazul și va sancționa disciplinar directoarea liceului.

De menționat că, la conferința organizată de „Amnesty International Moldova” a fost abordat subiectul expulzării celor șapte cetățeni turci de pe teritoriul Republicii Moldova. În cadrul acesteia, mai multe ONG-uri din Moldova au cerut autorităților să solicite de la președintele Turciei întoarcerea în Republica Moldova a tuturor cetățenilor turci, scoși ilegal din țara noastră, și prevenirea a astfel de situații pe viitor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării