main logo
1796

Elevă cu 10 pe linie la BAC, admisă la o universitate din Marea Britanie

Ana-Maria Secrieru, absolventă a liceului Academiei de Științe din Capitală (Liceul Teoretic Republican ,,Aristotel”), este una dintre tinerele care a obținut 4 de 10 la examenele de bacalaureat.

Elevă cu 10 pe linie la BAC, admisă la o universitate din Marea BritanieFoto: diez.md

Absolventa și-a dorit să ajungă în Marea Britanie, pentru a-și continua studiile de licență, iar acest vis s-a împlinit. Ana-Maria a fost admisă la University of Aberdeen, facultatea de inginerie mecanică, transmite Știri.md cu referire la diez.md.

„Am aplicat din decembrie la o universitate din Marea Britanie și am primit o ofertă condiționată. Aveam nevoie de media 9.00 la BAC pentru a fi acceptată definitiv la facultate. O medie destul de mare, din această cauză aveam emoții înainte de a afla rezultatele”, a comunicat Ana-Maria.

Ana-Maria a fost scutită cu 10 din oficiu de la examenul la limba engleză, dat fiind faptul că a susținut examenul IELTS. Prin urmare, a trebuit să se prezinte doar la trei probe, cu toate acestea, emoțiile nu au fost mai mici. În cele din urmă, tânăra a obținut trei de 10 și un 9.

La limba și literatura română era la un punct distanță de nota maximă, iar după contestație a reușit să ia cea de-a patra notă de 10.

Cele două luni de vară, care i-au mai rămas, Ana-Maria va încerca să le folosească la maxim. „Mă voi reîncărca cu energie înainte de universitate. De asemena, voi petrece timpul cu prietenii, care pleacă și ei la studii peste hotare”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării