main logo
622

Eleva care va reprezenta Moldova la Olimpiada Internațională de limba engleză

O tânără de 11 ani din Căușeni va reprezenta Republica Moldova la Olimpiada Internațională de limba engleză „Hippo English Competition”.

Eleva care va reprezenta Moldova la Olimpiada Internațională de englezăEleva care va reprezenta Moldova la Olimpiada Internațională de engleză

Concursul se va desfășura în perioada 11-12 mai în Italia, în Lido di Jesolo, în apropiere de Veneția, localitate unde are loc de 7 ani, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Gabriela Lupăcescu este elevă în clasa a cincea la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Căușeni. Fata a reușit să treacă de faza preliminară din 23 februarie și semifinala din 30 martie calificându-se pentru finală. Tânăra frecventează cursuri de limba engleză de cinci ani și stăpânește fluent limba engleză.

Centrul pentru Dezvoltarea Relațiilor Internaționale Căușeni a reușit în acest an să aibă un cursant care s-a calificat în lotul de doi elevi. În acest an, Gabriela este cea mai mică reprezentantă a țării noastre și va trebui să concureze cu țări precum: Turcia, Malaezia, Albania, Croația,Ucraina, România, Serbia,Italia, Bulgaria, Macedonia, Latvia, Filipine, Pakistan, Kîrgîstan, Mogolia, Indonezia și Georgia.

Republica Moldova se află la prima participare, concursul fiind atras în țara noastră de către „Asociața profesorilor de limbă engleză”. Concursul „Hippo English Competition” este organizat de „Global Hippo Assiciation”, organizație care luptă pentru promovarea cunoașterii limbii engleze și pentru schimbul de experiență între profesorii de limbă engleză. Inițiativa aparține Serbiei, Cruației și Italiei.

Concursul Internațional organizat de “Global Hippo Association”, are de la an la an tot mai mulți participanți din tot mai multe țări. Anul trecut au concurat pe toate cele șapte nivele de pregătire 15 mii de elevi din peste 20 de țări de pe întreg mapamondul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării