166
0
Egradinita.md, al IV-lea cel mai popular serviciu public electronic din țară
166
0

Portalul de înscriere la grădiniță (egradinita.md) a devenit al patrulea cel mai popular serviciu public electronic din țară. De la lansarea platformei, în august 2017, și până în prezent au fost depuse în jur de 19 mii de cereri.

Foto: IPN

Informațiile au fost prezentate de către primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, la ședința operativă de la Primărie, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Ruslan Codreanu a menționat că până la lansarea platformei, adesea era invocată lipsa locurilor în instituțiile preșcolare, precum și faptul că se percep taxe ilegale pentru înscriere. Acum, plângeri de acest fel nu mai sunt. Din informațiile Direcției generale educație, tineret și sport, după lansarea platformei numărul persoanelor care se înscriu în audiență s-a redus de două ori.

Primarul interimar a mai comunicat că, dacă în 2015 pentru instituțiile preșcolare erau alocați 13 milioane de lei, în 2018 bugetul a fost de patru ori mai mare. 

Anul trecut au fost făcute reparații în 110 grădinițe. Până pe 1 septembrie, vor fi reparate și date în exploatare grădinițele nr. 48, 3, 198, 112 și 166. Cât ține de locurile noi în grădinițe, pentru anul acesta vor fi create 1.800 de locuri.

Citește și
article image
Ex-primarul Ruslan Codreanu cere înregistrarea în cursa...
0
94
article image
Talmaci, despre strigătele pe coridoarele Primăriei: Nu...
0
147
article image
Codreanu: Angajații Primăriei sunt intimidați. Reacția lui...
0
133
article image
Precizările lui Codreanu privind achiziţia celor 31 de...
0
452