main logo
7740

Efros, întrevedere cu un oficial din Comisia Europeană. Temele abordate

Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a avut marţi, 3 septembrie, o întrevedere cu şeful Serviciului Instrumente de Politică Externă (FPI), Peter Wagner.

Efros, întrevedere cu un oficial din Comisia Europeană. Temele abordateFoto: IPN

Serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Interne a comunicat pentru Infotag că în cadrul întrevederii au fost discutate subiecte-cheie pentru consolidarea cooperării dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, transmite Știri.md.

Principala atenţie a fost acordată luptei împotriva criminalităţii transfrontaliere, consolidării securităţii interne şi gestionării eficiente a frontierelor. 

De asemenea, părţile au subliniat importanţa contracarării ameninţărilor hibride, un domeniu de mare preocupare pentru ambele părţi. Părţile au discutat, de asemenea, despre necesitatea intensificării cooperării strategice şi operaţionale, a schimbului de experienţă şi de cunoştinţe pentru a consolida nivelul de securitate nu numai în Moldova, ci şi pe întregul continent european.

Efros a prezentat principalele obiective ale Ministerului, menite să consolideze capacităţile instituţionale ale instituţiei. Participanţii la reuniune au discutat şi despre lansarea proiectului EU4 Moldova Resilience - Secure State, Resilient Communities, care are drept scop consolidarea rezilienţei statului şi a capacităţii de a răspunde provocărilor de securitate.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării