main logo
4313

Efros, despre noile tehnologii ale MAI: Sunt din domeniul Star Trek

Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros a declarat că din septembrie unele mașini ale Poliției vor fi dotate cu softuri speciale care reconstruiesc virtual dinamica producerii accidentului într-un timp record.

Efros, despre noile tehnologii ale MAI: Sunt din domeniul Star Trek

O declarație în acest sens a fost făcută de șeful de la MAI în cadrul unei conferințe de presă menționând că acest soft va scurta timpul cercetării și vor fi evitate ambuteiajele, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„Cu privire la diminuarea ambuteiajelor și blocării în trafic din cauza accidentelor rutiere punem accent pe tehnologizarea constatărilor în cazul accidentelor rutiere prin dotarea unor mașini cu softuri speciale care reconstruiesc virtual dinamica producerii accidentului într-un timp record, scurtând astfel timpul cercetării și evitând ambuteiajele. Știu că este din domeniul Star Trek, dar acest lucru se va întâmpla în septembrie”, a spus Efros.

Știri.md amintește că în cadrul aceleași conferințe de presă, Efros a prezentat raportul privind atacul armat de pe Aeroportul Internațional Chișinău de pe 30 iunie.

De asemenea, șeful MAI a menționat că serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112 va trece în gestiunea Ministerului Afacerilor Interne.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării