main logo
720

Efectul Erdogan: În toată Moldova au fost comise doar 8 infracțiuni

Mobilizarea forțelor de ordine pentru vizita președintelui turc, Recep Tayyip Erdoğan, s-ar părea că a băgat frica în infractorii din Republica Moldova.

Efectul Erdogan: În toată Moldova au fost comise doar 8 infracțiuni

Astfel, în ultimele 24 de ore, pe întreg teritoriul țării, a fost înregistrat un număr redus de infracțiuni spre deosebire de alte zile.

Solicitată telefonic, Mariana Bețivu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției, a declarat pentru Deschide.MD că pe parcursul zilei și nopții trecute, pe teritoriul Republicii Moldova, au fost înregistrate cel mult opt infracțiuni și nouă accidente rutiere. 

„În ultimele 24 de ore, pe teritoriul Republicii Modova au fost comise cel puțin opt infracțiuni, dintre care două furturi din transport, două jafuri și patru cazuri de huliganism. Un jaf a fost înregistrat în seara zilei de ieri, 17 octombrie, în sectorul Botanica al capitalei, după ce o persoană necunoscută a sustras geanta unei femei, în care se afla telefonul mobil, 1000 de lei, cheile de la apartament și actele personale ale victimei”, susține Bețivu.

Reprezentantul IGP a ținut să adauge că pe parcursul zilei de ieri au fost înregistrate 9 accidente rutiere soldate cu 10 persoane rănite:

„Cinci dintre cele nouă accidente au avut loc în Chișinău, dintre care care chiar în centrul capitalei, care s-au soldat cu cinci persoane traumatizate”, a precizat Bețivu.

Reamintim că pe parcursul a două zile – 17 și 18 octombrie - în Republica Moldova se află într-o vizită oficială președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan. Respectiv, pe străzile pe care s-a deplasat președintele turc, au fost mobilizați mai mulți oameni ai legii, chiar a fost sistată până și activitatea benzinăriilor și a unor localuri care s-au aflat în proximitatea zonei. Totodată, accesul pietonilor și circulația rutieră pe unele străzi centrale ale municipiului Chișinău a fost limitată periodic.

Tot ieri, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției (IGP) au ținut să precizeze într-o conferință de presă că toate aceste măsuri au fost luate conform legislației naționale și normelor internaționale pentru ca în timpul vizitei să fie asigurată ordinea publică și siguranța demnitarilor, cât și a cetățenilor. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării