main logo
982

Educatoare, filmată cum bate un copil din Chișinău. Reacția Primăriei

Primăria Capitalei s-a autosesizat în cazul educatoarei surprinse cum lovește de mai multe ori un copil la o grădiniță din Chișinău.

Educatoare, filmată cum bate un copil. Reacția Primăriei Chișinău

Potrivit unui comunicat de presă, a fost creat un grup de lucru pentru a stabili circumstanțele cazului și impactul situației asupra copilului, transmite Știri.md.

Grupul este format din reprezentanți ai Direcției generale educație, cultură, tineret și sport, ai Centrului Republican de Asistență Psihopedagogică și Centrului psiho-socio-pedagogic municipal.

Primăria anunță că specialiștii de profil au acordat asistență psihologică copilului agresat, cât și părinților acestuia. 

De asemenea, autoritățile municipale (Centrului psiho-socio-pedagogic municipal) sunt pregătite cu personal calificat pentru a oferi asistență specializată, în vederea prevenii cazurilor de acest fel pe viitor.

De asistență vor beneficia: angajații din instituțiile de educație timpurie, școli și licee, precum și părinții copiilor, în vederea depășirii situațiilor de abuz, cât și consilierea eventualelor victime ale fenomenului enunțat.

Primarul general interimar al municipiului Chişinău condamnă cazurile de abuz în domeniul educației. 

Potrivit lui, violența față de copii nu poate fi tolerată, iar asemenea cadre nu pot fi parte a sistemului municipal de profil.

Amintim că ieri, în presă a apărut un filmuleț în care o educatoare a fost surprinsă cum lovește de mai multe ori un copil, iar acesta cade.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării