main logo
1410

Eduard Bulat cere să fie numit fără concurs la șefia PCCOCS

O nouă turnură în competiția pentru fotoliul de șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Fostul viceprocuror general Eduard Bulat cere Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) să fie numit la conducerea PCCOCS fără concurs. Într-un demers adresat CSP, Bulat cere să fie suspendat concursul pentru selectarea procurorului-șef al PCCOCS, inițiat de CSP pe 10 noiembrie.

Eduard Bulat cere să fie numit fără concurs la șefia PCCOCSFoto: europalibera.org

Eduard Bulat argumentează că legea îi permite, odată ce a fost destituit din funcția de adjunct al Procuraturii Generale, să își aleagă orice altă funcție vacantă din cadrul Procuraturii, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„...Articolul 18 alineatul 6 din Legea cu privire la Procuratura, conform căruia după încetarea mandatului de Adjunct al Procurorului General urmează să fiu numit în orice altă funcție vacantă de procuror pentru care am optat, în speță, această funcție este cea de procuror-șef al PCCOCS și respectiv această funcție nu mai poate fi obiectul procedurii de concurs”, motivează Bulat în solicitarea înaintată.

Cererea a fost transmisă luni, 23 ianuarie, în ziua în care CSP a admis trei candidați pentru etapa interviului. Este vorba despre fostul procuror, în prezent avocat, Andrei Mațco, șeful Direcției urmărire penală din cadrul CNA Eugen Rurac și fostul procuror-șef interimar al PCCOCS Sergiu Russu. 

Am contactat-o pe președinta CSP, Angela Motuzoc, pentru a afla ce va întreprinde Consiliul pe acest caz.

„Hotărârea CSP-ului încă nu este finalizată. Respectiv, este o cerere din partea domnului Bulat ca să fie eliberată această hotărâre, deci procesul verbal. Ulterior, dumnealui este în drept de a contesta decizia de adjunct, dar nu este nemijlocit ceea ce ține de alegerea funcției de procuror-șef al PCCOCS ține de competența Procuraturii Generale, nu CSP-ului”, a declarat Angela Motuzoc pentru TV8.md.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării