523
0
Echipamente inovative pentru curățarea apei, instalate pe lacul din Valea Morilor
523
0

Pe lacul din Parcul „Valea Morilor" astăzi, 12 septembrie, au fost puse în funcțiune echipamente inovative pentru curățarea apei.

Foto: chisinau.md

Potrivit unui comunicat emis de Primărie, 16 aeratoare destinate oxigenării apei, precum și un utilaj special pentru producerea soluției dezinfectante (soluție apoasă de NaCl), va asigura curățarea apei din lac, dar și a plajei, prin metode ecologice, transmite Știri.md.

"Sistemele de oxigenarea a apei au fost instalate pe fundul lacului pe o jumătate din suprafața bazinului, în zona de plajă. Tehnologia este total inofensivă, funcționând prin metoda de împingere a bulelor de aer de la adâncime la suprafața apei", anunță Primăria.

Potrivit lui Serghei Carp, șef al Î. M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi", funcționarea sistemelor de aerare va asigura oxigenarea apei, și respectiv vor fi diminuate cazurile de îmbolnăvire/pieire a peștilor. 

Mai mult, mișcarea apei va stopa procesul de înflorire a algelor și acumulare a nămolului, iar efectele pozitive asupra ecosistemului din parc vor fi vizibile peste o lună de zile.

Menționăm că echipamentele pentru întreținerea bazinelor de apă, achiziționate de Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi", sunt produse în SUA și au costat 1,8 milioane de lei.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter