main logo
906

Echipajele de patrulare din fața sediului PDM au dispărut

Poliția și-a retras echipajele de patrulare de lângă sediul partidului democrat. S-a întâmplat chiar după renunțarea formațiunii PD la guvernare.

Echipajele de patrulare din fața sediului PDM au dispărut

De lipsa inspectorilor au profitat șoferii, care astăzi și-au parcat automobile, deși legea interzice acest lucru, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Până nu demult, pe strada Armenească, unde își are sediul Partidul Democrat, staționau zilnic mai multe echipaje de poliție. Șoferii nu erau lăsați să parcheze, iar pe stradă au fost instalate și indicatoare rutiere. De câteva zile însă situația s-a schimbat, iar acest fapt a coincis cu anunțul PD-ului de a se retrage de la guverare. Și oamenii de rând au remarcat lipsa poliției.

„Dacă nu-i Plahotniuc, deja nici poliția nu-i. Numai unul se oprea pentru o minută, trebuia să se ducă la bibliotecă sau alt undeva, nu le dădeau voie.”

„Eu în curtea asta locuiesc. Toate mașinile le-a scos din curte. Polițiști erau încă când el nu era deputat. Poliția totuna păzea, nu doar paza personală, dar și poliția. 24 de ore din 24. Rudele cu mare greu intrau în curte, dacă trebuiau să vină la părinți.”

Și șoferii au rămas uimiți de dispariția echipajelor de poliție.

„Înainte vă puteați parca aici? – Nu, categoric. Chiar aici stătea echipajul de poliție, unde eu acuma m-am oprit.”

„Înainte ne parcam, dar de o „habă” de vreme nu. – De ce nu vă pacați? – Stătea poliția aici.”

Întrebat despre decizia de a amplasa mașini de patrulare, dar și de retragere a acestora, șeful INP ne-a declarat că solicitarea a venit din partea SPPS, iar fluidizarea traficului era, de fapt, pentru speakerul pe atunci al Parlamentului – Andrian Candu.

„Ieșirea, sosirea, plecarea persoanelor protejate de la domiciliu sau reședința sa era îngreunată prin parcarea unităților de transport în acea zonă și respectiv, expunea riscului. De aceea era limitată acea parcare, în momentele respective”, Marin Maxiam, șeful Inspectoratului Național de Patrulare.

Șeful INP ne-a declarat că poliția va supraveghea și în continuare respectării circulației rutiere în toate zonele unde nu se admite parcarea. Și o echipă a TV8 s-a pomenit în mijlocul unui scandal, după ce șoferul a vrut să oprească pentru a debarca echipa de jurnaliști, lângă sediul PD. Unul dintre polițiști a agresat fizic și verbal șoferul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării