main logo
1671

E viața unui copil importantă? Dar a unui copil LGBT? Ce spun oamenii

Genderdoc-M, organizația care apără și promovează drepturile persoanelor LGBT din Moldova, a ieșit pe străzile Chișinăului și a pus trei întrebări trecătorilor.

E viața unui copil importantă? Dar a unui copil LGBT? Ce spun oameniiColaj: știri.md

Întrebați dacă este viața unui copil importantă la noi în țară, trecătorii au răspuns:

"Sigură că este." "Da sigur." "Fără cuvinte." "Chiar și a unei păsări - tot e importantă." "Dumnezeu spune că un suflet e mai important decât o lume întreagă." "Cu siguranță." "A tututor copiilor e importantă", transmite Știri.md.

Trecătorii au mai fost întrebați și dacă trebuie copiii, care suferă de bullying, care sunt abuzați sau hărțuiți la școală, protejați? 

Iată ce au răspuns:

"Cred că ar trebui de luat în considerare acest fapt." "Cred că da." "Da, trebuie." "Desigur, indiscutabil." "Cu siguranță, pentru asta și e statul să protejeze, iau impozite, acesta e lucrul lui." "Ar trebui în școli de introdus mai multe obiecte."

Iar la a treia întrebare: în cazul în care acești copii sunt homosexuali sau transgen, opiniile trecătorilor s-au împărțit în două tabere:

"Cu siguranță, nu contează." "Toți avem drepturi egale." "Cred că da, nu sunt vinovați." "Generația noastră nu primește asta." "Nu am opinie la această temă." "Nu pot răspunde la această întrebare, dar cred că da." "Ce contează, asta e copil." "Dacă copilul nu face propagandă cu chestia asta nu va avea probleme." "Nu cred că așa ceva se ia de la naștere." "Copilul trebuie să fie protejat de stat și de părinți, indiferent." "Toți oamenii sunt egali, nu contează cine și pe cine iubește."

#CopiiiLGBTexistă și ei au nevoie de protecție. Genderdoc-M cheamă oamenii să semneze petiția.

Amintim că Genderdoc-M a pornit pe rețelele sociale mișcarea #CopiiiLGBTexistă.

În data de 15 aprilie a fost organizat un protest în fața Guvernului, cerând autorităților să le asigure copiilor LGBT+ un mediu de viață sigur și să-i protejeze de hărțuire și violență.

Protestul vine după ce, la data de 11 aprilie, un minor în vârstă de 16 ani, care se considera transgender, s-a sinucis.

Potrivit protestatarilor, adolescenta trans ar fi fost forțată să-și pună capăt zilelor prin acțiunile colegilor de școală.

Vezi și:

O copilă din Moldova, dată pe jos și urinată de către colegii de școală

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării