main logo
3654

Duruitoarea Veche: Cum arată cea mai faimoasă peșteră

Grota din Duruitoarea Veche, raionul Râşcani este cunoscută ca o aşezare străveche din epoca de piatră. Ea constă din trei încăperi cu lungimea totală de 49 de metri şi lăţimea de la 5 până la 9 metri.

Duruitoarea Veche: Cum arată cea mai faimoasă peșteră

În rezultatul unor săpături arheologice aici au fost descoperite pietrificaţii din epoca de gheaţă şi rămăşiţele unei civilizaţii străveche care a locuit pe acest teritoriu cu mii de ani în urmă, transmite Știri.md cu referire la prime.md.

O excursie la grota din satul Duruitoarea Veche, din apropierea lacului de acumulare Costeşti-Stânca te face să crezi că timpul s-a oprit în loc.

Peștera este o fostă așezare umană încă din cele mai vechi timpuri ale omenirii, iar acest fapt i-a dus faima în lume.

Peștera din Duruitoarea Veche se află deasupra satului, la o înălțime de 33 de metri. Aici s-au găsit seminţe de grâu și floarea soarelui, unelte de lucru şi un loc special amenajat pentru rug.

În 2004, localnicii au descoperit în apropiere de grotă fosilele unui mamut. Osemintele acestuia se păstrează în muzeul liceului din Costești.

Acest loc de poveste a devenit și cartea de vizită a Moldovei peste hotare.

Stâncile calcaroase și grotele de diferite mărimi face din această vale un loc perfect pentru o vacanță de neuitat la... noi acasă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării