main logo
454

Dumitru Bolboceanu a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Artiștilor Plastici

Dumitru Bolboceanu a fost ales pentru al doilea mandat în funcția de președinte al Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, la cel de-al XXV-lea Congres al UAP, care și-a desfășurat astăzi lucrările la Chișinău

Dumitru Bolboceanu a fost reales în funcția de președinte al UAP

În buletinele de vot, la funcția de președinte au fost înscriși doi candidați: Dumitru Bolboceanu și Gheorghe Postovanu. Pentru Dumitru Bolboceanu au votat 188 de delegați, iar pentru Gheorghe Postovanu – 17, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Dumitru Bolboceanu a afirmat că, deși a fost susținut de secțiile de creație, nu s-a așteptat la un asemenea număr covârșitor de voturi. ”Pentru mine este o mare surpriză, dar, totodată, o mare responsabilitate. Lucrul abia începe. Lumea vrea corectitudine și transparență. Iar o asociație obștească nu poate exista fără transparență. Vrem să modificăm statutul, regulamentul de activitate, să ne racordăm la condițiile economiei de piață. Un alt obiectiv îl constituie atragerea tineretului în procesul de creație, care, deocamdată este pasiv”, a subliniat Dumitru Bolboceanu.

La rândul său, artistul plastic Emil Childescu, Maestru în Artă, a menționat că cel de-al XXV-lea congres a decurs într-o atmosferă agreabilă. ”Ce-i drept, au fost și excese din partea unor colegi, care cândva  au fost  în fruntea organizației și acum vor din nou să pună mâna pe putere. Să știți că pictorii adevărați sunt eroi și nu scapă pensula din mână. Am în atelier peste 6000 de lucrări de pictură, grafică și ilustrație de carte și muncesc în continuare”, a mai spus Emil Childescu.

Ultimul congres de dare de seamă și alegeri al Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova a avut loc în 2015.  Actualmente Uniunea numără 398 de membri, dintre care 337 activează în țară și 61 – peste hotare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării