main logo
15828

Dumbrăveanu: Moldovenii iau pastile înainte de a urca în avion

Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a declarat, în cadrul briefingului de presă din această dimineață, că unii moldoveni din diasporă care se întorc în R. Moldova, înainte de a urca la bord iau antivirale pentru a păcăli scanerele care le măsoară temperatura.

Trucul folosit de moldovenii bolnavi ca să păcălească scanerele

În cele din urmă, Dumbrăveanu a declarat că astfel moldovenii își provoacă singuri probleme de sănătate, iar faptul că iau antivirale nu i-ar putea salva de la COVID-19, transmite Știri.md.

„Persoanele înainte de a urca la bordul avionului administrează preparate antipiretice pentru a ascunde faptul că sunt febrile. Pe lângă faptul că își dăunează sie, ei dăunează și celor din jur, dar și sistemului medical.

Astfel de situații sunt din păcate frecvente”, a declarat ministra.

Știri.md reamintește că în Republica Moldova, la ora actuală, sunt înregistrate 423 de persoane testate pozitiv cu COVID-19.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei au fost înregistrate 3.075 traversări. Potrivit informație, 2 moldoveni dintre cei care au ajuns în țară aufost luați cu ambulanța.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării