main logo
1127

Dumbrăveanu, despre demiterea lui Ciubotaru: Au existat momente slabe

Directorul Spitalului Clinic Republican, Anatol Ciubotaru, a fost demis pentru că a evitat să anunțe autoritățile că a dispus testarea pentru coronavirus a lucrătorilor medicali.

Dumbrăveanu, despre demiterea lui Ciubotaru: Au existat momente slabe

Cel puțin asta susține ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul emisiunii „Puterea a patra”, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.

„Ca profesionist, este un om cu literă mare. În cazul dat, au existat anumite momente slabe în ceea ce privește managementul și nu este vorba că a făcut testarea, cum s-a interpretat în presă sau pe rețelele de socializare – testarea la o clinică privată. Problema a fost că noi nu am cunoscut despre faptul că persoanele se testează.

Doar după ce au venit cele 4 probe pozitive, a fost informată Agenția Națională de Sănătate Publică despre aceste cazuri. Problema a constat în faptul că noi ulterior am aflat că a fost încheiat un contract pentru testarea a 30 de lucrători.

Vedeți care este cifra la momentul actual a personalului infectat. Eu nu dau aprecieri nici acestei situații. Va exista evaluarea Comisiei și atunci voi veni cu toate detaliile pe cazul dat. Vreau să nu se speculeze”, a precizat Dumbrăveanu.

Amintim că Anatol Ciubotaru a fost demis din funcția de director al Spitalului Republican acum o săptămână. Decizia a fost luată la ședința Comisiei Situații Excepționale și a fost anunțată de premierul Ion Chicu.

S-a întâmplat la doar câteva ore după ce în presă au apărut informații privind depistarea mai multor angajați ai instituției infectați cu coronavirus.

Prelevarea probelor a fost dispusă de managerul de atunci al instituției, iar Ministerul Sănătății a sugerat că acestea nu pot fi considerate veridice pe motiv că au fost efectuate la un laborator privat. Totuși, testele efectuate în laboratorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică au confirmat rezultatele.

Prin urmare, în seara de 24 martie, autoritățile au numit un director interimar al instituției – Andrei Uncuța.

La două zile distanță, alți doi vicedirectori și-au prezentat demisia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării