1 076
1
Dumbrăveanu comentează revenirea lui Voicu la muncă după infectare
1 076
1

Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, acum două zile a revenit la muncă după ce, la începutul lunii mai, a fost testat pozitiv la noul tip de coronavirus.

Foto: știri.md

Deși specialiștii solicită pacienților care s-au tratat să se autoizoleze pentru 14 zile, oficialul nu ar fi ținut cont de această recomandare, transmite Știri.md.

Viorica Dumbrăveanu, însă, a comentat revenirea ministrului la muncă, precizând că oficialul a fost monitorizat de către un medic, care a și luat această decizie.

Declarațiile au fost făcute la UNInterviu pentru Unimedia.

„Într-adevăr, orice persoană care s-a infectat indiferent de acel regim de tratament care i se aplică, după rezultatele testului care este deja negativ trebuie să stea 14 zile în autoizolare.

Aceasta este recomandare OMS-ului de care noi ne-am ținut. Nu sunt eu care trebuie să de-a careva aprecieri, sunt sigură că domnul Voicu are un medic care l-a monitorizat pe tot acest răstimp și responsabilitatea și decizia este a medicului care l-a supravegheat”, a declarat ministra.

Amintim că acum 2 zile, ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu a revenit la muncă. Oficialul a participat, la un eveniment dedicat cadrului medical, care a contribuit la acordarea primului ajutor și tratarea colegilor din sistemul MAI. Tot în aceeași zi, a participat la ședința Guvernului.

Pe data de 2 mai, ministrul a anunțat că a fost testat pozitiv la Covid-19. Pavel Voicu nu a fost spitalizat, fiind autoizolat la domiciliu.

În cadrul Ministerului Afacerilor Interne au fost înregistrate 124 de cazuri de infectare cu Covid-19, dintre care 23 angajați sunt internați în Spitalul MAI, 10 se tratează la domiciliu, iar 91 au fost vindecați.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter