main logo
374

Dulceața exotică: Ce rețete inedite dezvăluie gospodinele din Turcia

Și în Turcia se fac conserve. Gospodinele musulmane se întrec în rețete de dulceață. Acestea se fac însă din fructe mai rar întâlnite în borcanele de la noi.

Dulceața exotică: Ce rețete inedite dezvăluie gospodinele din TurciaDulceața exotică: Ce rețete inedite dezvăluie gospodinele din Turcia

Se prepară ca orice dulceață, doar că fructele sunt exotice, transmite Știri.md cu referire la Prime.md

Cum se prepară dulceașa de măcieș? Se ia măcieșul în stare proaspătă, se spală foarte bine într-o apă, după aceasta se pune și se fierbe într-o cratiță. Se fierbe cam 20 de minute, după care se ia de pe de foc și se pune într-un robot de bucătărie și se mărunțește.

Aceasta are foarte multe beneficii pentru organism, este bogată în vitamine și minerale. 

Se recomadă o linguriță din acest gem de dimineață pe stomacul gol împreună cu un păhărel de apă caldă. 

Pentru dulceața de mandarine se aleg fructele mai mici. Se curăță ușurel cu un burete de bucătărie partea mai dură. Se pune într-o cratiță și se dă un clocot două, se repetă procedura de vreo trei ori până când apa rămâne curată. Apoi se adaugă zahăr după gust.

Smochinele în dulceață au gust de rahat lokum, sunt fine și aromate. Se aleg smochinele verzi de pe copac, se taie codița și se face cu scobitoarea multe găurele primprejur pentru a se însiropa. Sunt recomandate pentru întărirea oaselor, pentru prevenirea cancerului, sunt foarte bune pentru digestie. 

Cu un pahar de ceai turcesc, dulceața este și mai delicioasă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării