main logo
690

Drumurile unui sat din Ștefan Vodă vor fi iluminate cu LED-uri

19 străzi din satul Feștelița, raionul Ștefan-Vodă, vor fi iluminate cu instalații de tip LED. Un proiect pilot în acest sens a fost aprobat de Agenția pentru Eficiență Energetică.

Drumurile unui sat din Ștefan Vodă vor fi iluminate cu LED-uri19 străzi dintr-un sat din Ștefan Vodă vor fi iluminate cu LED-uri

Aici urmează a fi montate 538 de corpuri de iluminat de tip LED, pe străzi cu o lungime cu totală de circa 18 km, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Potrivit reprezentanților Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI), inițiativa va reduce substanțial cheltuielile și va proteja mediul înconjurător de emisiile de CO2.

„Este foarte important ca acest proiect pilot să fie realizat, deoarece este o inițiativă unică. Totodată, poate fi considerat un model pentru alte localități din Republica Moldova, deoarece prevede implementarea într-o singură comunitate a mai multor măsuri de eficiență energetică”, a menționat Vitalie Iurcu, secretar de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

De asemenea, în cadrul ședinței Agenției pentru Eficiență Energetică au fost aprobate și alte proiecte pilot, printre care: Proiect de eficientizare a consumului de energie a Azilului pentru persoane în etate din orașul Șoldănești și a Gimnaziului din satul Șișcani, raionul Nisporeni; Reabilitarea și modernizarea sistemului de iluminat public din satul Geamăna etc., menționează reprezentanții MEI.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării