253
4
Drumul național Chișinău-Ungheni-Sculeni, gata în proporție de 60%
253
4

Drumul național Chișinău-Ungheni-Sculeni este gata în proporție de 60%.

Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, pentru reparația drumului național R1 au fost încheiate 5 contracte dintre care 2 cu o companie din Azerbaidjan, alte două cu una din Cehia și un contract cu o companie din Republica Moldova, transmite Știri.md.

Valoarea totală a proiectului este de 80 de milioane de euro.

„Nu mai putem tolera restanțele, cetățenii așteaptă de ani buni ca acest tronson să fie reparat. Pentru noi, scopul nu este să reziliem contractul sau să beneficiem de penalități, dar ne dorim să dăm în exploatare cât mai repede acest drum. Pentru moment, se efectuează lucrări de reparație pe 4 porțiuni de circa 90 km dintre care peste 60% din lucrări au fost deja executate. A cincea porțiune, drumul de ocolire Ungheni a fost deja dat în exploatare”, susține ministrul.

În prezent, compania de construcții plătește penalizări pentru fiecare zi de întârziere: „Deși aceste companii sunt penalizate, continuăm să lucrăm cu ele, pentru că în caz contrar ar dura mai mult procesul de relicitare”, a precizat Chiril Gaburici.

Reprezentanții companiilor dau asigurări că finalizarea traseului va fi gata până în luna noiembrie 2019.

Contractele de reabilitare a porțiunilor drumului național R1 Chișinău-Ungheni-Sculeni, semnate cu companiile Euro-Asian Construction Corporation Evrascon JSC din Azerbaidjan și OHL ZS din Cehia au fost pornite în martie 2014, pe o lungime de 83,82 km, finanțate de Banca Europeană de Investiții. 

Porțiunile de drum renovate urmau să fie finalizate în luna iulie 2016. Companiile au acum un nou termen la dispoziție pentru a da drumul în exploatare - la finele lui 2019.

Rețeaua de drumuri publice din Republica Moldova include peste 9.300 km, iar drumurile locale de interes comunal ating cifra de 30 mii km.

Citește și
article image
Recordul mondial pentru cel mai lung drum parcurs de o...
0
268
article image
Gaburici și Eșanu au fost audiați cu privire la...
2
178
article image
Filip, Gaburici, Eșanu și alții, chemați mâine la audieri...
1
214
article image
Un sector de drum local din Călărași va fi reparat
0
112