main logo
610

Drumul din Cornești proaspăt renovat este doar cu o bandă. Ce spun autoritățile

Sătenii din Cornești, Hâncești se plâng că drumul din sat proaspăt renovat este mult mai îngust decât cel vechi. Cei mai nemulțumiți sunt șoferii, care acum spun că nu mai pot circula pe două benzi.

Drum nou, dar mai îngust. Coșmarul șoferilor din Cornești

Primarul spune ca daca drumul ar fi fost mai lat, atunci ar fi fost reparata o portiune mai mica, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Acum doua saptamini in satul Cornesti din Hincesti pe un drum din sat a fost imprastiat pietris spre nemultumirea localnicilor, care se plang ca din aceasta cauza strada a devenit mai ingusta si nu poate circula decat o masina.

Andrei Blanaru: “Se intalnesc doua masini pe timp de ploaie ce face masina ceea care este alaturi. De aici pana acolo este oleaca de loc putea sa fie de patru metri, am masurat cu pasii are doi metri jumatate.”

Sotii Blanaru spun ca au cumparat materiale de constructie ca sa amenajeze terenul din fata portii, pentru a iesi cu masina din curte. Acum spun ca nu stiu ce vor face.

Ecaterina Blanaru: “Nu stiu de ce e asa de ingust? Drumul a fost larg iaca pana acolo. S-a luat pietrisul de acolo si la adus la mijloc a mers cu o autospeciala si a ramas de trei metri.”

Satenii spun ca drumul vechi desi era unul de tara, era mai lat, astfel ca incapeau doua masini.

“Un metru sa fie mai lat, drumul care a fost vechi o fost mai latut. Uitativa ce latime a fost lasata ca drumul sa fie de la gard pana la gard. Sa fie de drum, sa fie de trotuar.”

Oamenii se tem ca o ploaie mai puternica va spala tot pietrisul, iar strada se va umple de noroi.

“Apa o ia si o duce la vale, mai ales asta care e praf mai marunta.”

Si daca intr-o parte de sat oamenii se plang pe drumul proaspat reparat, in alta sunt nemultumiti ca strazile nu se repara si ei sunt nevoiti sa mearga prin noroi.

“Nu putem trece cu masina nici la deal si nici la vale. Cand merge masina tot peste gard tot vine in ograda toata murdaria.”

“Cand ploua se opreste apa pe loc, aici e glod acuma inca nui nimic ca o trecut masini mari si a batut locul.”

Primarul din sat are o explicatie pentru ca drumul a devenit mai ingust.

Gheorghe Cojocaru, primarul comunei Cornești: “Daca il faceam mai lat il faceam mai scurt,  dar asa suprafata depinde de lungimea si latimea lui. Si dupa cum e traficul acolo e suficient care este.”

Primarul a mai adaugat ca latimea drumului este de doi metri jumatate, iar aceasta decizie a fost luata in urma consultarilor cu satenii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării